Út az Örömteli élet felé

Dönts az Örömteli élet mellett! 


,,Nem tudod megváltoztatni, ami történt, amit tettél vagy amit veled tettek. De dönthetsz, hogy most hogyan élsz." (Edith Eger)

Gyermekként gyakran álmodoztunk és tervezgettünk. Én is sokszor elképzeltem, mi leszek, ha nagy leszek, elképzeltem magam feleségként, és anyaként. Apró részleteiben láttam jövőbeli életem, persze akkor még nem tudtam, hogy életem forgatókönyvét nem egyedül írom. Nem számoltam azokkal a tényezőkkel és történésekkel, amelyek egyik óráról a másikra, vagy akár egyik percről a másikra gyökeres változást tudnak előidézni egy ember életében, és azzal sem számoltam, hogy egy-egy bekövetkező történés olyan mély nyomokat tud hagyni bennünk, aminek következményeit még hosszú évek múlva is el kell, hogy szenvedjük.

Sokáig azt éreztem, csak úszok az árral, nem hogy jobb, egyre rosszabbra fordultak dolgaim, és félve tettem a kérdést, vajon mi jön még?! Közben azt érezve, hogy rohamosan fogy az erőm, a helyzet túlnő rajtam, nincs erőm tovább küzdeni.

A szenvedésnyomás akkora volt egy idő után, hogy azt mondtam, NEM AKAROK ÍGY ÉLNI TOVÁBB! Azt éreztem, szeretném végre a kezembe venni az irányítást, és minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy jobbra forduljon az életem. Egy hosszú, éveken át tartó küzdelem vette kezdetét. De mondhatom azt, hogy minden egy döntéssel kezdődött. Eldöntöttem, hogy változtatni és változni szeretnék! A múltat lezárni és elengedni, mert szeretnék boldog lenni!

A traumatikus események különböző hozadékait hordozva számtalanszor elbizonytalanodtam abban, hogy valóban képes leszek-e elérni a célom, elszakadni a múlttól, és változtatni mindazon, amin szükséges ahhoz, hogy elmondhassam, hogy Örömteli az életem. Újra és újra feltettem a kérdést: Egyáltalán lehetséges-e ez? Kutakodni kezdtem, sokszor elszomorító eredményekre bukkantam a témában, de mégsem akartam feladni! Csak azért is szerettem volna a célom felé vezető utat megtalálni, hogy idővel másokat is elindíthassak ezen az úton. Hosszú utat jártam be, míg célom elértem, de egy valamit biztosan állíthatok: az Örömteli élet bárki számára elérhető, aki képes dolgozni érte, hajlandó elengedni a múltat, felhagyni az önsajnálattal, valamint a környezet hibáztatásával. Sokszor könnyebb a felelősséget másokra hárítani, legyen az szülő, barát, házastárs, mint cselekedni. Fordulópontot jelentett az életemben, amikor felismertem azt, hogy nem hibáztathatok másokat a végtelenségig! Minden ember felelős a maga életéért, és rajta áll, hogy mit kezd vele. Így igaz volt ez rám is, rajtam állt, hogy mit kezdek a múltban történtekkel. Tönkremegyek, és ne talán 'tán belepusztulok, vagy cselekszek. Én az utóbbi utat választottam. Eldöntöttem napról napra tenni fogok azért, hogy túllépjek a múlton, fejlődjek általa, és eszközként használjam fel egy nemes cél érdekében, mindeközben Örömtelivé varázsoljam az életem.

Egyszer és soha többé, ennyi az élet! Minden ami elmúlt, nem jön vissza többé! Ne szalaszd el a lehetőséget! Cselekedj, amíg még van rá lehetőséged, hogy ne azok közé tartozz majd, akik egy napon azt fogják bánni, hogy voltak dolgok, amiket nem tettek meg, pedig meg lehetett volna. Tartozz azok közé, akik minden napot megragadnak, hogy szebbé, örömtelibbé varázsolják az életüket!

Higgy benne, hogy a múltad, a fájdalmaid ellenére Neked is lehet Örömteli az életed! Hogy hogyan varázsolhatod szebbé? Igyekszem segíteni benne!

Te csak dönts mellette, és harcolj érte mindennap!


Így született meg az Örömteli élet!


... Az év tavaszán a fenti sorok segítségével indultam útnak, melynek eredményeként született meg az Örömteli élet. A kezdeti nehézségek leküzdése után napról napra körvonalazódni látszottak a dolgok, és kirajzolódott egy kép, így már csak a megvalósítás maradt hátra. Amikor még csak tervezgettem, és elindultam ezen az úton, meg sem mertem gondolni, hogy rövid időn belül milyen sokan fogtok csatlakozni hozzám, és, hogy mennyire sokat fogok kapni ezáltal. Mára már azt érzem, az én "szerelemgyermekem" lett az Örömteli élet

Kezdetben nem jelöltem ki célközönséget. De mindeközben úgy hozta az élet, hogy hétről hétre figyelmem fókuszába kerültek azok az emberek, akik életük egy korai szakaszában gyermekként, vagy életük egy későbbi szakaszán, felnőttként, lelkileg megrázó, fájdalmakkal teli eseményeken, veszteségeken mentek keresztül, és a mai napig ezek árnyékában élnek. Ahogy telt az idő egyre közelebb kerültek hozzám ezek az emberek, az őket érintő problémák, problémáik körül keringő kérdéskörök, melyek között vannak olyanok, amelyek egyáltalán nem idegenek és ismeretlenek számomra, mert életem egy korábbi szakaszában, vagy szakaszaiban nekem is szembe kellett néznem hasonló nehézségekkel. Múltam kapcsán azt kezdtem érezni, hogy ők azok, akiknek a legtöbbet tudok átadni a múltban szerzett tapasztalataimból, ugyanakkor ők azok, akiknek a legnagyobb szükségük van arra, hogy valamiféle vezérfonalra találjanak, mely segít a múltbeli sérelmek feldolgozásában, visszaadja elvesztett hitüket, és utat mutat, mely elvezet az örömteli élet felé.  

...Többen vagytok, akik segítségért fordultatok hozzám ... és vannak köztetek olyanok is, akikkel rövid idő alatt nagyon szép eredményeket sikerült elérnünk. Együtt! Közös erővel! Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert a héten többen is voltatok, akik úgy fogalmaztatok, hogy : ,, Hála Neked..."! Nagyon szépen köszönöm a sok kedvességet, amit kapok Tőletek, de én arra kérlek Benneteket, hogy legyetek hálásak Önmagatoknak is, legalább annyira, mint nekem. Mégpedig azért, mert Ti vagytok, akik küzdötök, minden erőtökkel és kitartásotokkal! Tudom, időnként nagyon nem tetszik egy-egy aktuális feladat, gyakorlat, de végzitek hősiesen! Én csak az utat mutatom, és azt teszem, amit tennem kell. Azt, amire elhívást kaptam. És örömmel teszem!

Lehet, hogy nem tartotok még ott, ahol szeretnétek, de gondoljatok arra, hogy minden egyes nappal távolabb vagytok attól a ponttól, ahonnan indultatok, és közelebb célotok felé! Időnként lehet úgy érzitek, fogytán az erőtök ... érthető! Az éj után jön egy új nap, amikor lehetőség van újult erővel nekivágni az útnak!

Ezen az oldalon olyan tartalmakat találtok majd, amelyek remélem segítségetekre lesznek céljaitok elérésében!

Anno, amikor elkezdtem dolgozni a saját "örömteli életem" kialakításán, hamar ráébredtem, hogy a testi-lelki működés sokkal szorosabban kapcsolatban áll egymással, mint ahogy én azt feltételeztem volna, így beláttam, hogy célom nem érhető el, ha csak egyik vagy másik területen idézek elő változást. 

Épp ezért az "Út az örömteli élet felé" menüpont alatt két almenüpontot találtok majd, és a hozzájuk kapcsolódó oldalakat, "Lelki egészség" és "Fizikai egészség" címmel. Ezeken az oldalakon próbálom átadni nektek mindazt, amiről úgy gondolom, elengedhetetlen az Örömteli élethez! 

Jó munkát és Örömteli életet kívánok Nektek!

Ui.: Minden egy döntéssel született! :)