Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek!

Röviden szeretnék bemutatkozni! 

Végh Viktória vagyok. Középiskolai tanulmányaimat a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tánc tagozatán végeztem, majd idővel a Debreceni Egyetem pszichológia szakos hallgatója lettem. A BA képzés befejezése után, a Pszichológiai Intézet MA képzésére nyertem felvételt, tanulmányaimat iskolapszichológia és tanácsadás szakirányon végeztem. 

2012.-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjába (DETEP), melynek keretében a következő eredményeket értem el: 2013. januárjában, a Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén az evészavarok szekcióban két előadást tartottam, Öngyilkossági veszélyeztetettség evészavarokban, valamint, A kávéfogyasztás és evészavarok kapcsolata címmel. 2014. januárjában ismét részt vettem a Magyar Pszichiátriai Társaság által szervezett Kongresszuson, amelyen előadásaim címe "Az elhízás, testtel való elégedettség, önértékelés és depresszió kapcsolatának vizsgálata serdülőknél"  volt. 2014 nyarán a Magyar Pszichológiai Társaság Nagygyűlésére ismét előadással készültem, melynek címe: "Bántalmazó apa mellett felnövő nők felnőttkori kötődése és párkapcsolati elégedettsége" volt. Hálás vagyok egykori témavezetőmnek, aki nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg!

A BA képzés befejezését követően egy Gyermekvédelmi Intézménynél dolgoztam pszichológus gyakornoki pozícióban, majd ezt követően egy segítséggel élők nappali intézményébe vezetett utam, ahol jelenleg is dolgozom. Valamint nemrég az a megtiszteltetést ért, hogy csatlakozhattam a Hajdúszoboszlói Városi Televízió csapatához, és szerkesztő-riporterként tevékenykedhetek. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Vezetőmnek és Kollégáimnak, mert általuk nem egy újabb munkahelyet kaptam, hanem annál sokkal többet kaptam ...

Szabadidőmben szívesen veszek részt hivatásomhoz kapcsolódó képzéseken, tréningeken, illetve érdeklődési területeimhez kapcsoló kutatásokat, vizsgálatokat végzek.

4 éves korom óta szenvedélyem a tánc, kisebb megszakításokkal ugyan, de elmondhatom, hogy áttáncoltam eddigi életem. Nemcsak, mint önkifejezési formaként volt jelen életemben a tánc, hanem egy biztos kapaszkodót is jelentett életem válságos időszakaiban. A mai napig életem meghatározó része. Lassan 3 éve egy speciális művészeti csoport társvezetőjeként is tevékenykedek. 

Hogy miért lettem pszichológus?

Hosszú és drámai út vezetett célom eléréséig. Kisgyermekkoromtól kezdve számos megpróbáltatással kellett szembenéznem. Súlyos betegségekkel is, melyek kapcsán életem egy jelentős szakaszát a halál árnyékában éltem.  ,,Innen lesz szép győzni!"- hallottam újra és újra orvosaimtól. Sokszor minden remény szertefoszlott, és a kezünkben lévő eszközök is elfogytak,  de erősen élt bennem a hit, miszerint győznöm kell. Erősen élt bennem a hit, hogy a gyermekkoromtól kezdve megélt küzdelmek nem történtek véletlenül. Okkal történtek, céljuk van. Innentől kezdve minden erőmmel igyekeztem szembemenni és megküzdeni azzal, amivel kellett. Sokszor úgy éreztem a lehetetlennel. De akartam! Mert az az elképzelés élt bennem, hogy azért kellett átélnem mindazt, amit átéltem, hogy egy nap hiteles segítője lehessek azoknak az embereknek, akik hasonló helyzeteket élnek meg, hasonló betegségekkel kell megküzdeniük, mint amelyekkel nekem kellett. Így választottam hivatásomként a pszichológiát. 

Életem meghatározó részévé vált az Örömteli élet, ami 2017.-ben született meg. Ezt a nevet kapta weboldalam, mellyel célom az, hogy amennyire lehet segítséget nyújthassak embertársaimnak. Igyekszem hasznos tartalmakat közzé tenni,  valamint olyanokat, amelyekkel  szeretném visszaadni az emberek elveszett hitét. Majd ezt a nevet kapta az általam összeállított, a pozitív pszichológia elméletein alapuló életmód program is. Idővel egyre többen csatlakoztak hozzám, így a Facebook-on külön csoport jött létre, és egyre több egyéni megkeresésben volt részem. Illetve, ahogy azt írtam, mivel fontos az életemben a segítségnyújtás, így különböző karitatív és jótékonysági programok szervezésében és lebonyolításában is részt veszek "vállalkozásommal".