Bemutatkozás

Szeretettel köszöntöm!

Röviden szeretnék bemutatkozni! 

Végh Viktória vagyok. Középiskolai tanulmányaimat a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tánc tagozatán végeztem, majd idővel a Debreceni Egyetem pszichológia szakos hallgatója lettem. A BA képzés befejezése után, a Pszichológiai Intézet MA képzésére nyertem felvételt, tanulmányaimat iskolapszichológia és tanácsadás szakirányon végeztem. 

2012.-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjába (DETEP), melynek keretében a következő eredményeket értem el: 2013. januárjában, a Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén az evészavarok szekcióban két előadást tartottam, Öngyilkossági veszélyeztetettség evészavarokban, valamint, A kávéfogyasztás és evészavarok kapcsolata címmel. 2014. januárjában ismét részt vettem a Magyar Pszichiátriai Társaság által szervezett Kongresszuson, amelyen előadásaim címe "Az elhízás, testtel való elégedettség, önértékelés és depresszió kapcsolatának vizsgálata serdülőknél"  volt. 2014 nyarán a Magyar Pszichológiai Társaság Nagygyűlésére ismét előadással készültem, melynek címe: "Bántalmazó apa mellett felnövő nők felnőttkori kötődése és párkapcsolati elégedettsége" volt. Hálás vagyok egykori témavezetőmnek, aki nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg!

A BA képzés befejezését követően egy Gyermekvédelmi Intézménynél dolgoztam pszichológus gyakornoki pozícióban, majd ezt követően egy segítséggel élők nappali intézményébe vezetett utam. 

Hogy miért lettem pszichológus?

Hosszú és drámai út vezetett célom eléréséig. Kisgyermekkoromtól kezdve számos megpróbáltatással kellett szembenéznem. Súlyos betegségekkel is, melyek kapcsán életem egy jelentős szakaszát a halál árnyékában éltem.  ,,Innen lesz szép győzni!"- hallottam újra és újra orvosaimtól. Sokszor minden remény szertefoszlott, és a kezünkben lévő eszközök is elfogytak,  de erősen élt bennem a hit, miszerint győznöm kell. Erősen élt bennem a hit, hogy a gyermekkoromtól kezdve megélt küzdelmek nem történtek véletlenül. Okkal történtek, céljuk van. Innentől kezdve minden erőmmel igyekeztem szembemenni és megküzdeni azzal, amivel kellett. Sokszor úgy éreztem a lehetetlennel. De akartam! Mert az az elképzelés élt bennem, hogy azért kellett átélnem mindazt, amit átéltem, hogy egy nap hiteles segítője lehessek azoknak az embereknek, akik hasonló helyzeteket élnek meg, hasonló betegségekkel kell megküzdeniük, mint amelyekkel nekem kellett. Így választottam hivatásomként a pszichológiát. 

2017-ben született meg az Örömteli élet. Ez a neve annak a nevemhez kapcsolódó életmódprogramnak, amelyet az általam múltban megélt tapasztalatok, a mögöttem álló évek hosszas önismereti munkája, és a pozitív pszichológia elméletei, és egészségtudományi vizsgálatok eredményei alapján dolgoztam ki.  Célom az volt, hogy egy olyan "mentőcsomagot" adjak át, amely segítséget nyújthat ebben az emberpróbáló  világban meglátni az élet örömeit,és megőrizni testi-lelki egészségünket.  (Bővebben a programról, az Örömteli élet Életmód Program fül alatt olvashat.)

A program egy része itt az oldalon elérhetővé válik. Amennyiben ezeket hasznosnak találja, és szeretne megismerkedni a teljes programmal, elérhetőségeim valamelyikén, kérem vegye fel velem a kapcsolatot!