Rhodiola Rosea- védelmet nyújt a stresszel szemben

2018.03.09

Napjainkban elmondható az, hogy életünk részévé vált a túlhajszoltság, szellemi kimerültség, stressz és az ezzel járó enerváltság, ingerlékenység és legyengült immunitás. Ezek, ha hosszú időn keresztül fennállnak, akkor fizikai és szellemi károkat okozhatnak. A tartós stressz növeli a szervezet gyulladásszintjét, szorongás, depresszió, alvászavar és szexuális diszfunkció kialakulását eredményezheti. A mindennapi stresszel való megküzdésben segítségünkre lehetnek kiemelkedően hatékony gyógynövények, ezek egyike a Rhodiola Rosea, amit másnéven aranygyökérnek, rózsagyökérnek is neveznek. A Rhodiola Rosea Európa és Ázsia sarkvidéki részein honos, és régóta ismert energetizáló, fáradság csökkentő, fizikai és szellemi koncentrációt növelő hatása.


Alkalmazkodó képességet fokozó gyógynövénynek is nevezik, vagyis adaptogénnek, mert segítik a szervezetet a fokozott stresszhatásokkal megküzdeni, valamint elősegítik az anti-stressz hormonok, pl, a kortizol termelődését, hozzájárulnak a megfelelő immunválasz kialakulásához. Nagy segítségünkre lehet krónikus fáradság, kimerültség, és általános gyengeség leküzdésében is. Vizsgálati eredmények azt igazolják, hogy a Rhodiola Rosea eredményesnek bizonyult szorongásos zavarok kezelésében is, valamint stresszes környezetben dolgozó nőkkel végzett vizsgálat során azt az eredményt kapták a kutatók, hogy a nagy stresszel járó kognitív feladatok elvégzése terén javult a teljesítményük azoknak a nőknek, akik rendszeresen fogyasztottak Rhodiola Rosea tartalmú készítményeket. Oroszországban és Skandináviában az alvászavarok kezelésére is előszeretettel használják, ugyanis az egyik alvászavarral küzdő férfiakat vizsgáló tanulmány szerint a Rhodiola hatására nőtt a REM fázis ideje, csökkent a teljesen ébren töltött idő, és javultak az alvásciklusok. 


Az általam nagyra értékelt Life Care termékei között is megtalálható a Rhodiola Rhosea, az alábbi linkre kattintva megtekintheted webáruházunkban:


Forrás: 

Jethro Kloss (2010): Gyógyító növények. Gabó Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft., Budapest.