Így született a Bach-virágterápia

2018.10.15

Edward Bach a terápia atyja. 1886-ban született és 1936-ig élt. A lelkészi és orvosi hivatást érezte magához közel, végül az orvosi pálya mellett döntött, és a gyógyítást tűzte céljaként. 1917-ben daganatos betegséget diagnosztizáltak nála. Műtétre került a sor, melyet követően orvosai közölték, 3 hónapja van hátra. Ennek ellenére még 19 évet élt.

Élete következő szakaszában a valódi gyógyítást kutatta, és figyelme a alternatív gyógyítás, és gyógymódok felé irányult. Élettapasztalatai alapján egy fontos megállapításra tett szert, felismerte azt, hogy a betegségek mögött érzelmi, lelki okok állnak. Ezt követően egy új gyógyító eljárást kidolgozásába kezdett. Az általa kidolgozott módszer neve után a Bach- virágterápia elnevezést kapta.

A gyógyítás esszenciák segítségével történik. Bach 38 növényt választott ki, melyek speciális kivonatából virágcseppeket készített.  Ezáltal ma már számtalan embernek segített megszabadulni a különböző érzelmi problémáktól, és ezáltal magától a betegségtől. 

Amennyiben Ön is szeretne megismerkedni ezzel a terápiás módszerrel, várom jelentkezését!