21 nap a Virtuális Motivációs Üveg játék jegyében

2018.04.17

Nemrégen lezárult az Örömteli élet Virtuális Motivációs Üveg elnevezésű játéka, mely a következőképpen zajlott: A játékban résztvevők 21 napon keresztül, egy az Örömteli élet szempontjából fontos témával kapcsolatos idézetet kaptak, melyet a képen látható üvegből húztam ki napról napra. Az idézetekhez önismereti, "elgondolkodtató" kérdések tartoztak. Minden nap, a napi idézettel kapcsolatos gondolatainkat megosztottuk egymással, levontuk a szükséges tanulságokat, s mire észrevettük egyre közelebb kerültünk egymáshoz, majd egyszer csak rádöbbentünk, eltelt a 21 nap és a játéknak vége. Így következett a sorsolás, és kiderült, ki az, aki egy Örömteli élet karkötő tulajdonosa lett. 

A játékban szereplő csoporttagok közül többen is voltak, akik eljuttattak hozzám egy-egy kis beszámolót, melyek a játékkal kapcsolatos élményeiket, gondolataikat és érzéseiket tartalmazták. 

,,Gyerekek, munka és háztartás mellett elég kevés szabadidővel rendelkeztem, ezért elhatároztam, már régebben, hogy aktív tagja leszek valamilyen internetes csoportnak. Csatlakoztam is, de valahogy nem voltam aktív, olvastam a posztokat, de max. lájkoltam néha a bejegyzéseket. Így hát amikor az Örömteli élet csoporthoz csatlakoztam, elég nagy volt bennem az elhatározás az aktivitásra vonatkozóan, és azt gondolom, hogy sikerült teljesíteni az elképzelésemet.

A 21 napos szokáskialakítás nagyon jó dolog, de akkor hatékony, ha ellenőrzöm saját magamat, tehát felírom amiben változtatni szeretnék. Ez főleg a halogatásban lehet előnyös számomra.

Az "előre aggódásban" már javulok egy ideje, ez most megint előtérbe került, figyelek jobban, tudatosabban teszem a dolgokat. Az elengedés is fontos téma, nem rágódok azon ami elmúlt, igyekszem inkább egy pozitív jövőképre koncentrálni, és nem a megoldás módján rugózni. Az önmagamba vetett hitet is erősítenem kell, korábbi pozitív élmények felidézésével. Ezzel fel tudom tölteni magam. Vannak lementett idézeteim a telefonon, szoktam időnként olvasni őket, ez is fel tud tölteni, lendületet tud adni. Feltölt még a kreatív alkotás is, amit idő hiányában csak együtt csinálok a gyerekekkel, de ami a legtöbbet használna nekem az az "énidő". Ebből egyelőre kevés van, de ahogy nőnek a gyerekek, hiszem hogy egyre több lesz.

Időnként előjön, ahogy te is felvetetted a "nőnek lenni" dolog, talán ebben a témában tudnék a legtöbbet fejlődni, de még nem jöttem rá hogyan... keresem a megoldást, talán kellene valami könyv, azt vissza lehet olvasni többször is.

A lényeg, hogy gyakorolni kell a tudatos jelenlétet :) el is fogom olvasni a könyvet újra! És a lelki fejlődés mellé fontos az egészséges életmód és étkezés is. Azt hiszem, ebben is jó úton haladok. Ez a "játék" arra volt jó, hogy kicsit összeszedjem, és le is írjam a gondolataimat (jó lesz később ellenőrzésnek), köszönöm a lehetőséget!"

Ezúton is szeretném megköszönni a játék résztvevőinek az együtt töltött 21 napot! Nagyon jól éreztem magam Veletek, és én magam nagyon sokat kaptam az együtt töltött idő alatt! Bízom benne, hogy ezzel Ti is így vagytok, ahogy abban is bízom, hogy legközelebb új tagokkal bővül csapatunk! :)