A program legfontosabb eleme, amit a milliárdosok is gyakorolnak!

2018.04.04

A saját élettörténetem nagyon sok mindent megtanított, annyi mindenre rámutatott! Az egyik megdöbbentőbb tapasztalatom az volt, hogy milyen könnyű a múlt áldozatává, és áldozatok áldozatává válni a mai világban. Hálával a szívemben mondhatom, hogy DE SIKERÜLT elérni, hogy ezt elkerüljem! ... és szerettem volna egy olyan programot kidolgozni, ami másoknak is segítséget nyújthat felülkerekedni, túllépni, feldolgozni, az életet örömmel élni és élvezni.

Az Örömteli élet Életmód program kidolgozása előtti években majdnem minden szabadidőm azzal töltöttem, hogy kerestem- kutattam. Miértekre, és hogyanokra kerestem a választ.

Lehet-e egy súlyos traumákat átélt ember valaha boldog? Miért van az, hogy van, aki súlyos traumák után is egészséges marad, és van, aki belebetegszik, testi és lelki értelemben is? Mi határozza meg a boldogságot? Egyáltalán elérhető-e a boldogság? Hogyan lehetne megfoghatóbbá, elérhetőbbé tenni? És mi mit tudunk tenni ennek érdekében? Egy év kutakodást, keresgélést követően próbáltam az elméleti részeket gyakorlati elemekkel kiegészíteni, és mindezt rendszerezni. Majd rendszerbe szedve önmagamon teszteltem. Fél év telt el azzal, hogy napi szinten végeztem a gyakorlatokat. Ez idő alatt megállapítottam azt, hogy hihetetlen nagy ereje van az írásban végzett gyakorlatoknak, így a program nagyon sok önismereti és szeméyiségfejlesztő írásbeli gyakorlatot tartalmaz. Időnként szembetaláltam magam az olyan kijelentésekkel, hogy: ,,De miért kell ezeket leírni? Nem elég átgondolni?", ,,Nem kell nekem leírni, nem felejtem én el!", mindezek ellenére én makacsul kitartottam a hitem és elképzelésem mellett. Majd jöttek a következő sorok:

,,Köszönöm a házi feladatokat, az útmutatásokat. A segítségükkel napról-napra egyre jobban haladok a gyógyulás felé. Már megtudok tenni olyan dolgokat, amikre egyedül képtelen voltam hónapokig. "

,,A feladatok és technikák amit segítségül kaptam Tőled egy új "ajtót" nyitottak ki előttem és úgy érzem jó úton járok, hogy át is lépjek rajta a régit pedig bezárjam!", amelyek azt gondolom sok mindet elárulnak a gyakorlatok erejéről és eredményességéről.

De hogy miért is kell írásban végezni a gyakorlatokat? 

Itt szeretnék visszakanyarodni korábbi bejegyzésemhez, amikor a RAR, vagyis Retikuláris Aktiváló Rendszerről írtam. 

https://oromteli-elet1.webnode.hu/l/mi-is-az-a-rar-es-hogyan-kapcsolodik-az-oromteli-elethez/

A rendszer ugye segít észrevenni, megtalálni azokat a dolgokat, melyek kapcsolódnak ahhoz, amit beprogramozunk. És egy gyakorlat írásban történő elvégzése is egy programozás tulajdonképpen. 

,,De miért nem elég csak átgondolni, gondolatban megoldani?" Nagyon szeretem a szimbólumokat. Gondoljatok a Spagetti tésztára! Egyik szál átszövi a másikat! Így van ez a gondolatainkkal is, annyira nehéz csakis egy gondolatra összpontosítani!


Érzelmek, célok és a kézírás kapcsolata

Később szó lesz majd a célokról. Dr. Gail Matthews a kaliforniai Dominican University pszichológus professzora vizsgálatában 267 főt vizsgált. Vizssgálati eredményei azt igazolják, hogy 40%-kal nő a cél elérésének valószínűsége abban az esetben, ha céljainkat le is írjuk! Hogy hogyan lehetséges ez? Gépelés közben, nyolcféle ujjmozgást végez kezünk, és ez az agyban csak kisszámú idegi kapcsolatot eredményez. Mindeközben írás közben ezer, akár tízezer mozdulat is történhet, ami az agyban idegpályák ezreit hozza működésbe. Ez megmagyarázza azt, hogy a kézírás miért hat jobban érzelmeinkre, azok céljaink megvalósulására, és elkötelezettségünkre. Ugyanis a nagyobb fokú érzelmi bevonódás fokozza a cél elérésére irányuló motivációt. 

És még egyszer kiemelve, kézírás közben működésbe lép a RAR, és a tudatalattinkat arra készteti, hogy dolgozzon a betáplált, beprogramozott tartalmakon akkor is, ha éppen nem gondolunk rájuk. 

Mi ennek a tanulsága? Amint elhatározod azt, hogy Örömtelivé szeretnéd varázsolni az életed, ami nem jelent gondtalan életet, de az élet szeretetét, élvezetét és a testi-lelki jóllét állapotát jelenti ( a körülményekhez mérten), az agyban lévő Retikuláris Aktivláó Rendszer elkezdi keresni a célodhoz vezető utat!

A milliárdosok is gyakorolták!

Az 1970-es években, született egy tanulmány, ami arról számolt be, hogy 3 évig tartó kutatás eredményei azt igazolták, hogy a milliomosok és milliárdos emberek, azontúl ,hogy mindannyian gazdagok voltak, abban hasonlítottak, hogy céljaik tudatában voltak mindannyian. Abban azonban különböztek, hogy míg a milliomosok nem, a milliárdosok céljaikat, elképzeléseiteket, terveiket papírra vetették.

Hogy miért tartottam fontosnak ezeket megosztani? Arra szerettem volna rámutatni ezáltal, hogy érdemes időt és energiát fektetni a hamarosan közzétett gyakorlatok írásban történő elvégzésére, még akkor is, ha időnként ez áldozatokkal jár! 

Hidd el, nem fogod megbánni!   


 Forrás:

Allan és Barbara Pease (2017): A válasz. Orion Publishing Group, London.