Örömteli élet                                                       Életmód Program

,, Nem a szenvedés pusztítja el az embert, hanem az értelmetlen szenvedés."- vallotta Victor Frankl. Nagyon hálás vagyok azért, hogy 16 éves koromban kaptam egy olyan kapaszkodót, ami, ha nem lett volna velem az évek során, akkor azt gondolom minden másképp alakult volna. Nem mondhatnám ma el azt, hogy győztesként keveredtem ki a több, mint egy évtizedig tartó küzdelemből. Hogy mi volt ez a kapaszkodó? Egy meggyőződés. Mégpedig afelől, hogy az életben nincsenek véletlenek. Azt gondoltam, nem létezhet, hogy ok nélkül kell megélnem mindazt, amit akkoriban megéltem, és akkorra már átéltem. Egyre erősebben kezdtem hinni abban, hogy értelme van a szenvedésemnek, mégpedig az, hogy profitálni tudjak belőle, és egy nap átadhassam mindazt, amit megtapasztaltam viszontagságos éveimben, továbbá hitelesen tudjak segíteni majd azoknak az embereknek, akik valami hasonlót élnek meg, mint egykor én. Ez volt az a kapaszkodó, ami a legnehezebb időben éltetett, majd a győzelemig vezetett. 

De valakitől kaptam ezt a meggyőződést, nagyon hálás vagyok neki érte!

Ma már úgy gondolom, életfeladatom az, hogy minél több olyan emberen segítsek, akinek szüksége van rá. Hálás vagyok mindig, mikor pozitív visszajelzéseket kapok, és ezáltal megerősítést is egyben, arra nézve, hogy valóban okkal történt egykor minden. 

Egy ideje van egy nagy álmom! Mégpedig az, hogy a saját tapasztalataim, a pozitív pszichológia legjelentősebb elméletei, és a boldogságkutatások eredményei alapján egy olyan könyv születhessen, mely végigvezeti az Olvasót az Örömteli, Egészséges, és Tudatos élet felé vezető úton. 

Az elméleti háttér rendszerbe foglalásán kívül, egy olyan 21 napos programon dolgozok, amivel szeretném bebizonyítani azt, hogy a boldogság csak részben függ a körülményektől. Illetve azt, hogy, ha minden nap tesz érte az ember, dolgozik azon, hogy boldog élete legyen, a munkájának meg lesz a gyümölcse. 

,,A Föld egyszerre borzasztó és gyönyörűséges hely. Te, mint egyén lehetsz itt boldog, vagy akár boldogtalan is. A lehetőség, a csoda benned van, tőled függ, mit kezdesz az életeddel."