Örömteli élet   Életmód Program                                           

,, Nem a szenvedés pusztítja el az embert, hanem az értelmetlen szenvedés."- vallotta Victor Frankl. Nagyon hálás vagyok azért, hogy 16 éves koromban kaptam egy olyan kapaszkodót, ami, ha nem lett volna velem az évek során, akkor azt gondolom minden másképp alakult volna. Nem mondhatnám ma el azt, hogy győztesként keveredtem ki a több, mint egy évtizedig tartó küzdelemből. Hogy mi volt ez a kapaszkodó? Egy meggyőződés. Mégpedig afelől, hogy az életben nincsenek véletlenek. Azt gondoltam, nem létezhet, hogy ok nélkül kell megélnem mindazt, amit akkoriban megéltem, és akkorra már átéltem. Egyre erősebben kezdtem hinni abban, hogy értelme van a szenvedésemnek, mégpedig az, hogy profitálni tudjak belőle, és egy nap átadhassam mindazt, amit megtapasztaltam viszontagságos éveimben, továbbá hitelesen tudjak segíteni majd azoknak az embereknek, akik valami hasonlót élnek meg, mint egykor én. Ez volt az a kapaszkodó, ami a legnehezebb időben éltetett, majd a győzelemig vezetett. Úgy gondolom, életfeladatom az, hogy minél több olyan emberen segítsek, akinek szüksége van rá. Hálás vagyok mindig, mikor pozitív visszajelzéseket kapok, és ezáltal megerősítést is egyben, arra nézve, hogy valóban okkal történt egykor minden. 

A saját élettörténetem nagyon sok mindent megtanított, annyi mindenre rámutatott! Az egyik megdöbbentőbb tapasztalatom az volt, hogy milyen könnyű a múlt áldozatává, és áldozatok áldozatává válni a mai világban. Hálával a szívemben mondhatom, hogy DE SIKERÜLT elérni, hogy ezt elkerüljem! ... majd miután nekem sikerült, szerettem volna mindent megtenni azért, hogy másokat is hozzásegíthessek ehhez az élményhez. Szerettem volna egy olyan programot kidolgozni, ami másoknak is segítséget nyújthat felülkerekedni, túllépni, feldolgozni, megtanulni az életet örömmel élni és élvezni. Majd nekiláttam és elkészítettem az Örömteli élet Életmód Programot.

A program saját tapasztalataim, a pozitív pszichológia legjelentősebb elméletei, és a boldogságkutatások eredményei alapján kidolgozott életmód program, melynek célja az, hogy elvezessen a testileg-lelkileg egészséges örömteli élethez.

Célom rávilágítani, hogy van kiút, visszaadni az emberek elveszett hitét, rámutatni arra, hogy merre tovább, és segítő kezet nyújtani, ha szükséges.

A programmal továbbá szeretnék rávilágítani arra,  hogy a boldogság csak részben függ a körülményektől, de nagyobb részt tőlünk. Illetve azt, hogy, ha minden nap tesz érte az ember, dolgozik azon, hogy boldog élete legyen, a munkájának meg lesz a gyümölcse. 

,,A Föld egyszerre borzasztó és gyönyörűséges hely. Te, mint egyén lehetsz itt boldog, vagy akár boldogtalan is. A lehetőség, a csoda benned van, tőled függ, mit kezdesz az életeddel."