Örömteli élet - Életmód Program

2017.07.23

,,Tavasszal elhatároztam, elindulok az egészséges életmód felé vezető úton. Hogy mi vezetett ehhez az elhatározáshoz? Emberpróbáló hetek, amelyek során újra veszélybe került az életem. Miután újra megtanultam enni és inni, és elmúlt a veszély, megfogadtam, hogy ezt követően minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy megőrizhessem az egészségem. Rájöttem, hogy életstílusunkat bármikor módosíthatjuk, ha az árt az egészségünknek. Sosincs korán, és sosincs késő elkezdeni. Nagyon sok segítséget kaptam, ebben a témában jártas szakemberektől (orvos, dietetikus, természetgyógyász) és én magam is nagyon sok szakirodalamt felkutattam, hogy képet kapjak arról, hogy hogyan is érdemes ezt elkezdeni. Majd ráláttam arra, ,,nem létezik mindenre ható csodaszer. (...) A javulás kulcsa nem az, hogy megtalálja az ember azt az egy dolgot, ami hiányzik, hanem az, hogy betart egy sor szabályt. Minél többet tart be közülük következetesen, annál jobb esélye lesz a hosszú és tartalmas életre." Minden nap teszek az egészségem érdekében. Legfőképp azzal, hogy egészségtudatosan táplálkozok, mozgok, igyekszem elegendő időt szánni a pihenésre, lelki feltöltődésre. Törekszem örömteli életet élni, hiszen tudjuk, hogy a test és lélek nem választható szét élesen egymástól." 

Az elmúlt hetekben egy újabb célt tűztem ki magam elé. Mindazt a sok ismeretet, és tapasztalatot, amit az elmúlt hónapokban gyűjtöttem, szeretném átadni  minden olyan embertársamnak, akinek szüksége van rá. Vagy azért, mert valamilyen fizikai és/vagy mentális problémával küzd, vagy pedig azért, mert szeretne elindulni az egészségtudatos, örömteli élet felé vezető úton.

Egy olyan életmód program kidolgozásán kezdtem el dolgozni, mely képes lesz lépésről lépésre elvezetni az egészséges, tudatos, örömteli, boldog élet kapujáig. 

A programot 21 naposra terveztem, miután ennyi idő alatt új szokások kialakítása rendszeres gyakorlás mellett kivitelezhető. Fontosnak tartom azt, hogy a programot úgy állítsam össze, hogy tekintettel legyek arra, hogy manapság az emberek jelentős részét időhiány jellemzi, valamint igyekszem úgy felépíteni, hogy jelentős anyagi ráfordítást ne igényeljen. A program felépítése során a fokozatosság elvét vettem alapul.

A program egy része már elkészült, és én magam alkalmazom is a mindennapjaim során. Miután az én életemben eredményesnek bizonyult, ez bátorított arra, hogy tovább foglalkozzak vele. Holnaptól az elméleti háttér rendszerbe foglalásához látok hozzá. Igyekeztem minél frisebb szakirodalmakat segítségül hívni ehhez.

Az Örömteli élet facebook oldalán rendszeresen beszámolok majd arról, hogy éppen hol járok, és hogy haladok. 

A legjobban azt a napot várom, amikor könyv formájában átadhatom majd Nektek az Örömteli Élet- Életmód Programját! :)

Legyen nagyon szép estétek!