A hála kísérjen mindennap utadon!                      

2017.10.22

Lassan elérkezünk hónap végéhez, így elbúcsúzunk a hónap témájától: a hálától.

Azonban én arra bíztatlak Titeket, hogy ne feledkezzetek meg minden nap hálával gondolni mindarra, mit az élettől kaptok! Emlékszem milyen boldog voltam, amikor idővel felismertem azt, hogy képes vagyok kihívások közepette is hálát érezni.

Óriási segítség tud lenni a mindennapok során, ha megpróbáljuk számba venni, és szem előtt tartani, hogy mi mindenért lehetünk hálásak az adott napon, vagy úgy összességében.

Ötletek a hála gyakorlásához

A következőkben azokat a módszereket szeretném felsorolni, amelyeket én magam is alkalmaztam a mindennapok során, a hála érzésének fokozása céljából.

1. Hálanapló

A legegyszerűbb módja a gyakorlásnak, a napló vezetése. Szerezz be egy célnak megfelelő füzetet, naplót, és írd le minden egyes nap mindazt, amiért hálás vagy!

2. Naplóírás másképp- App

Vannak, akik a hagyományos naplóírással nem igazán tudnak megbarátkozni, esetleg úgy gondolják nincs idő rá, vagy hajlamosak elfeledkezni róla. Ilyen esetben jó szívvel tudom ajánlani a Play Áruházban "beszerezhető" hálanaplókat! Sok esztétikus megjelenésű, és könnyen kezelhető alkalmazással találkoztam, amelyeknek másik nagy előnye az, hogy képet is lehet csatolni a napokhoz, sőt megosztásra és nyomtatásra is van lehetőség.

3. Hála-üveg

A szívemhez egyik legközelebb álló gyakorlat, amit a hála érzésének fokozása céljából végeztem, a Hála-üveg elnevezést kapta. Ehhez nincs szükség másra, csak egy üvegre, én igyekeztem olyat beszerezni, ami illik a lakás stílusához. És mindennap leírtam egy kis cetlire mindazt, amiért az adott nap hálát éreztem, majd az üvegbe tettem.

Remélem, hogy sikerül megtalálni azt a számodra megfelelő módszert, amelyik segítségével nem "kötelező napi feladat", hanem élvezet lesz a gyakorlás! Kívánom, hogy minél előbb éld át a hála boldogságfokozó hatását!