Amikor egy újabb álom válik valóra

2017.09.05

,,Ezúton is szeretnék köszönetet mondani, Tabajdi Éva Pszichológusnőnek, aki évek óta vezeti a debreceni Boldogságklubot és aki által az elkövetkezendő hetekben valóra válhat az álmom." :) <3

2016. decemberében ismerkedtem meg a Boldogságprogrammal. Miután nagyon közel áll hozzám a pozitív pszichológia irányzata, és nagy szaktekintély számomra Bagdy Emőke Professzor Asszony, aki a program Fővédnöke, rövid időn belül teljesen beleszerettem a programba , majd hamarosan az egyik legkedvesebb énidő-s programom a havi munkafüzetek kitöltése lett. A program gyakorlatait beépítettem a mindennapjaimba, és nagyon rövid idő után éreztem a Boldogságprogram életemre gyakorolt jótékony hatását.

A program honlapját böngészve értesültem arról, hogy az ország számos pontján működnek Boldogságklubok, többek között Debrecenben is, szakképzett klubvezetők közreműködésével. Ekkor nagy álmom lett, hogy a közeljövőben csatlakozhassak a csoporthoz, távoli célként pedig kitűztem a klubvezetői képzés elvégzését, hogy idővel saját Boldogságklubbom lehessen.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani, Tabajdi Éva Pszichológusnőnek, aki évek óta vezeti a debreceni Boldogságklubot és aki által az elkövetkezendő hetekben valóra válhat az álmom. Pszichológusnő nem ismerte célkitűzésem, csak azt tudta, hogy közel áll hozzám a program, valamint azt, hogy szívügyem az, hogy másokat segítsek az örömteli élet felé vezető úton haladni... mégis hetekkel ezelőtt azzal keresett meg, hogy szeretné átadni a klub vezetését, és rám gondolt.

Óriási megtiszteltetés számomra, hogy én vagyok az, akire Pszichológusnő rábízza a klub vezetését, ami tudom, hogy nagyon kedves számára. Örömmel, és óriási hálával a szívemben teszek eleget ennek a feladatnak, ami kihívás is egyben.

Röviden a programról:

A Boldogságprogram első évada 2014. szeptemberében indult. A program megálmodója Bagdi Bella énekesnő, aki a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke. A program fővédnöke, ahogy azt már fentebb írtam is, Bagdy Emőke Professzor Asszony.

A program rövid időn belül nagy sikert aratott, több, mint 10.000 egyéni regisztrált           felhasználó, több száz oktatási-nevelési intézmény csatlakozott a programhoz. Mindannyian hisznek abban, amiben én is: ,,A boldogság tanulható! A boldogságra való hajlam egy megtanulható képesség."

A program a pozitív pszichológiai irányzat vizsgálati eredményeire épül, és célja nem egy problémamentes életmodellt felállítani az emberek elé, hanem segítséget nyújtani megküzdeni a kihívásokkal, valamint segítséget nyújtani a testi-lelki egészség megőrzésében.

A program lényege a személyiség fejlesztése, és pozitív életszemléletre való képesség tanítása. A program úgy épül fel, hogy minden hónapban egy-egy boldogságfokozó téma kerül feldolgozásra, havi munkafüzet és napi leckék segítségével.

Hogy miért érdemes csatlakozni a Boldogságklubhoz?

-Lehetővé válik ezáltal, hogy közösségben sajátítsunk el új ismereteket, ami élvezetesebb, mint egyedül tanulni. 

-Lehetőség nyílik az élmények megosztására, 

-Olyan emberekkel találkozni, megismerkedni, és élményeket megosztani, akik hasonló érzelmi és gondolkodási beállítottsággal rendelkeznek. 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket! :)