A Te történeted

Amikor gyermekek voltunk álmodoztunk... álmodtunk egy mesébe illő, tökéletesnek nevezhető életről. Számos csodáról. Tervezgettünk, mit hogyan csinálunk majd egyszer, ha nagyok leszünk. Majd felnőttünk és rádöbbentünk, hogy a forgatókönyvet az élet írja. Rádöbbentünk arra is, hogy az élet nem csak örömökből áll, hanem része a nehézség, fájdalom, veszteség egyaránt. Elkerülni őket nem tudjuk, inkább az a kérdés, mit kezdünk életünk nehézségeivel, próbáival? Képesek vagyunk-e leküzdeni őket? Hiszünk-e abban, hogy minden nehézség képes formálni, változtatni rajtunk, és lehetővé teszi a fejlődést? 

Én mindvégig igyekeztem abba a hiedelmembe kapaszkodni, hogy nem véletlenül kell megélni mindazt, amit megéltem. Nem lehet, hogy azért történnek velem, amik történnek, hogy ilyen szomorú vége legyen az életemnek- gondoltam egykor. És hálás vagyok azért, hogy ez a gondolat mindvégig kapaszkodóm tudott lenni, és átsegített a legnehezebb próbákon is. Majd nem csak átsegített, de idővel be is bizonyosodott, hogy valóban nem volt véletlen.    

A "Te történeted" c. rovatom azzal a céllal hozom létre, hogy köztünk élő, súlyos próbákat megélő emberek történeteit ismerhessük meg. Olyan emberek történeteit, akik nem adták fel, a végsőkig küzdöttek és kitartottak. Emberpróbáló éveikből tanultak, ezáltal fejlődtek, és ma már egy örömteli életet élnek, mert képesek meglátni az apró dolgokban rejlő szépséget és örömöt. Örülnek annak, hogy reggel egy új napra ébrednek, és részese lehetnek az élet adta szépségeknek.  

Ha Te is ezek közé az emberek közé tartozol, névvel vagy névtelenül, kérlek oszd meg velünk történeted, hogy ezáltal is segíthess másoknak! Sokszor nagyon nagy segítség lehet a felismerés, hogy problémáinkkal nem vagyunk egyedül. És látva azt, hogy egy másik embernek sikerült megküzdeni vele, segíthet elhinni, hogy akkor nekem is sikerülhet!

Várom történeteiteket, amelyeket a Kapcsolat oldalon található elérhetőseimen keresztül tudtok megosztani velem.

Segítséged előre is köszönöm! :)