Inspiráció

Mint ahogyan azt korábban írtam, életfeladatomnak érzem azt, hogy a múltamban átéltekből profitálva közvetlen vagy közvetett módon segítséget nyújtsak másoknak. Ezért hoztam létre az Örömteli élet weboldalát. Az Inspirációs oldalt arra szeretném használni, hogy ezen keresztül is bíztassalak, bátorítsalak Benneteket, olyan tartalmakkal, melyek ezt lehetővé teszik számomra.

Szeretném, ha tudnátok hinni abban, amit én életutam során meg is tapasztaltam, hogy a pont után mindig vessző- ahogy erre a "semmicolon mozgalom" is utal. Fontos, hogy tudjunk hinni abban, hogy a kilátástalannak tűnő helyzetek jóra fordíthatóak, az emberi kapcsolatok megváltoztathatóak, elérhetetlennek tűnő célok elérhetőek, végzetesnek tűnő betegségek leküzdhetőek, és így tovább.

Szeretnélek erősíteni Benneteket abban, hogy merjetek célokat kitűzni, és higgyetek annak megvalósításában! Mert, ,,A célkitűzés, azok mindennapos megvalósítása, és végső soron az elérése jelentik az ember életében a boldogság kulcsát." Higgyetek önmagatokban is, abban, hogy képesek vagytok megcsinálni, leküzdeni, elérni ... Hiszen az erő mindannyiótokban ott van, csak mozgósítani kell!

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani Nektek!Küzdj az álmodért...

Biztos veled is előfordult már, hogy valahol máshol szerettél volna lenni, mint ahol lenned kellett! Amikor nem volt kedved azt tenni, amit éppen tenned kellett ... Ma én is megtapasztalhattam milyen is ez. Minden részem tiltakozott az ellen, ami várt rám. Majd arra gondoltam, a mai nap egy lépcsőfok életem egyik legfontosabb céljának eléréséhez. A mai nap feladatainak teljesítése nélkül nem juthatok el a célomhoz... Majd elképzeltem, milyen nagy boldogság lesz a szívemben akkor, amikor júniusban egy hosszú és nehéz időszak lezárul az életemben, és végre valóra válik egy nagyon fontos álmom.Nagyon sok áldozatot kell hoznunk olykor mire egy-egy célunkat elérjük, de én hiszem, hogy megéri! És ezekkel a gondolatokkal már könnyebb volt nekivágni a napnak! :)  

Nem az számít, ami nincs, az a fontos, ami van

 Sokszor olyan jó lenni biztosan tudni, hogy mire számíthatunk, mi fog  következni. Olyan jó lenne ismerni egyes események kimeneteleit. De az élet tele van olyan eseményekkel, amelyeket kevésbé, vagy egyáltalán nem tudunk az irányításunk alatt tartani. Egy dolgot tudunk tenni, amikor ezek megtörténnek: alkalmazkodni a helyzethez, és megküzdeni vele. Gondolok itt egy betegségre pl., vagy egy balesetre. Van úgy, hogy meggyógyulunk ugyan, felépülünk, de közben elveszítünk valamit, egy képességünk. Hajlamosak vagyunk ilyenkor hosszú időn keresztül visszaemlékezni arra, milyen jó volt, amikor még képes voltam rá... Az én esetemben ilyen a tánc. 4 éves korom óta nagyon fontos szerepe van az életemben. Tánc tagozatos középiskolába jártam, és komoly terveim voltak a tánccal... majd egyik napról a másikra ezek szertefoszlottak, amikor 18 éves koromban baleset ért. Meg kellett akkor  értenem, és el kellett fogadnom, soha többé nem fogok tudni úgy táncolni, mint addig. Fájdalmas volt, szörnyen fájdalmas. 

De! Ilyen esetben ahelyett, hogy hosszú időn keresztül siratjuk azt, ami elmúlt, érdemes arra fókuszálni, hogy mennyi szépséget rejt az élet, milyen sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, és mennyi minden van, amire képesek vagyunk. Lehet, hogy soha többé nem tudok már úgy táncolni, mint addig, de tudok csinálni sok egyéb dolgot, amiért hálás vagyok. Ebbe kapaszkodtam (többek közt). És idővel találtam is olyan dolgokat, amelyek hasonlóan nagy örömmel tudnak eltölteni, mint korábban egy-egy fellépés, vagy verseny. Nyilván míg élek fontos marad számomra a tánc, és amennyire képes vagyok táncolok, amikor csak tudok, de nem kesergek azon, hogy miért történt, ami történt ... inkább arra összpontosítok, hogy amire képes vagyok, ami megy, az még jobban menjen. És erre biztatlak Titeket is!

A mára fókuszálj, hogy szebb lehessen a holnap!

Gyakran hallom a következő sorokat:

,,Bárcsak újra kezdhetném", ,,Ha most lennék abban a helyzetben", ,, Ma már biztos másképp cselekednék". Kár ezzel ostorozni magad! 😊 Hiszem azt, hogy amit tudtál, ami AKKOR Tőled telt, azt megtetted! Hogy MA már másképp cselekednél? Ma már nem az vagy, aki akkor voltál! Légy hálás ezért! Azért, hogy fejlődtél és erősödtél! És csak így tovább! 

A tegnap már nem jön vissza... dolgozz azért, hogy a holnap szép legyen! 😊🌞


Higgy abban, hogy képes vagy rá!


Add tovább! 

Sokan vagyunk, akik hosszasan kerestük a boldogságot, és nem is gondoltuk, hogy az milyen közel van hozzánk. Milyen jó lett volna, ha valaki utat mutatott volna, és évekkel ezelőtt, amikor még "útkereső" voltam, rádöbbentett volna arra, hogy a boldogság nem gondtalan életet jelent. A boldogságot nem nagy dolgokban kell keresnünk, hanem elsősorban önmagunkban. Sok-sok munkával, gyakorlással, igyekezettel és kitartással mindenki számára megnyílnak a boldogság kapui, mindannyian képesek vagyunk arra, hogy "megtanuljunk boldogan élni".

Kérlek Benneteket, osszátok meg bejegyzésem, mert hiszem azt, hogy sokan vannak, akiknek szükségük van ezekre a sorokra, szavakra. <3 <3

https://www.facebook.com/VeghViktoria2/?fref=ts

Hálás köszönettel: Viki :) <3


A farmer és a verebek

Újabban tanulságos történetek olvasásával gyakorlom a nyelvet.

Ma kiválasztottam Nektek egyet.

 Így szól:

Volt egyszer egy farmer, akit Maniappának hívtak. Minden nap napnyugtáig dolgozott a földjein. Egyszer történt, hogy a növények közé egy veréb fészket épített, hogy elrejtse kicsinyeit, akik boldogan éltek anyjuk védelmében. Az idő teltével a gabonák megértek, közeledett az aratás ideje. Ekkor a kis verebek így szóltak anyjukhoz:

-Anya, itt az idő, hogy tovább repüljünk!

- Még nincs itt az ideje, a farmer még nincs kész!- szólt az anya.

Egy nap a farmer így szólt:

-Szólnom kell a szomszédoknak, hogy segítsenek befejezni az aratást!

 Ennek hallatán a kis veréb ezekkel a szavakkal fordult édesanyjához:

- Anya, itt az idő, ma este tovább kell repülnünk!

Az anya így szólt:

- Még nincs itt az idő!

Az anya igazat mondott. Eljött a következő nap, de a szomszédok nem jelentek meg. 

Ekkor a farmer így szólt:

- Szólnom kell a rokonaimnak, hogy segítsenek befejezni az aratást!

A kis veréb ekkor újra ezekkel a szavakkal fordult édesanyjához:

- Anya, itt az ideje, hogy továbbrepüljünk!

Ekkor az anya próbálta megnyugtatni a kis verebet afelől, hogy nem jött még el az idejük, majd elaludtak.

 Másnap a farmer így szólt:

- Én magam fogom befejezni az aratást! 

Ekkor az anya így szólt a kismadaraihoz:

Gyerekek, eljött az idő, tovább kell repülnünk! 

Számomra a történet tanulsága az, hogy ha van egy célunk, van egy álmunk, akkor nem érdemes várni senkire, és semmire! CSAK TE vagy, aki tenni tud az álmodért, ahogy az én esetemben is, CSAKIS ÉN! Hajlamosak vagyunk várni a megfelelő alkalmat, időt, de azt hiszem a legalkalmasabb idő a MOST! Kezdj hozzá most álmod megvalódításához! Hittel a szívedben tegyél mindennap érte, és meglátod, meg lesz a munkád gyümölcse! :)

  

 


A nap üzenete

Azt gondolom, minden nap tartogat számunkra egy üzenetet, amit megszívlelhetünk. Üzenetet, amiből tanulhatunk, és amibe később kapaszkodhatunk. :)

Hálás vagyok ezért a mai napért, és a mai nap üzenetéért:

Amíg nem tanulunk meg egy elénk állított leckét, addig újra és újra szembe kell néznünk vele. És mi lehet, hogy még ekkor sem tanulunk belőle, újra elhibázzuk, persze akaratunk ellenére. Nem csak a csalódással kell ilyenkor megküzdenünk,de szembe kell néznünk a helyzet negatív következményeivel is, amelyek időnként rendkívül fájdalmasak tudnak lenni. De ami biztató az az, hogy az élet mindig tartogat lehetőséget arra, hogy jóvá tegyük a hibát, rendezzük sorainkat, és, ha két ember korábban okkal találkozott egymással, a körülmények úgy fognak alakulni, hogy visszatalálhassanak egymáshoz. Ne talán 'tán, még közelebb kerüljenek egymáshoz, mint előtte valaha. :) <3


Minden rosszban valami ... Jó! 

Életünk nehéz időszakaiban, amikor testi és/vagy lelki megpróbáltatásokat élünk át, hajlamosak vagyunk mindent olyan feketében látni. Gyakran fordul elő az, hogy nem is látjuk a célt, nem látjuk az utat. Fontos lenne, hogy ezekben az időszakokban is lássuk meg a jót, mindazt a pozitívumot, amit ezek  helyzetek magukban hordoznak:

,,A fizikai és lelki hányattatások formálnak bennünket. Az előttünk álló kihívások révén nyerünk betekintést önmagunkba, és tapasztalhatjuk meg való énünket. Nem csupán el kell fogadnunk ezeket a nehézségeket, de akár meglátni bennük az erősségeinket is."Merj lépni és elindulni...

A következő idézettel szeretnék Nektek nagyon szép napot kívánni, illetve azt, hogy ne feledjétek el, minden nap van lehetőség arra, hogy egy új úton induljunk el, csak lépnünk kell... vagy visszaforduljunk és más irányba haladjunk, ahhoz csak döntenünk kell... Merj lépni és elindulni, ha kell dönteni és visszafordulni! 

Merj álmodni és küzdeni az álmodért! 😊❤ ,,Egyáltalán nem baj, ha az útkeresésed során nem arra a hegyre mész fel, amelyik az igazi nagy célod. Az sem baj, ha nem a legrövidebb úton mész fel. Mint ahogy az sem, ha sok helyen állsz meg pihenni. Óriási tapasztalatot szerezhetsz minden állomásból, a zsákutcákból főleg!"